Doe mee met de beweging!

De Plastic Vrij Terras actie is een beweging waar iedereen welkom is om bij aan te sluiten. Strandpaviljoens (en andere horeca) kunnen meedoen door al het single-use plastic van hun terras te weren  – en dit kenbaar te maken door de poster te tekenen en deze op te hangen in hun zaak. We hebben de spelregels op een rijtje gezet zodat het voor iedereen duidelijk is wat we  onder single-use plastic verstaan en wat we als acceptabele alternatieven zien. Ook is een lijst met tips beschikbaar van de horecaondernemers die je voorgingen.

 

Van plan mee te doen? Of nog vragen over de actie?

Ontstaan Plastic Vrij Terras beweging

De Plastic Vrij Terras beweging is ontstaan in de Duurzaamheidskring Strandpaviiljoens* in Den Haag, waar veertien paviljoens samen de keuze maakten alle single-use plastic van hun terras te weren. We maakten samen een lijst met single-use items die het meest voorkomen op terrassen en inventariseerden samen de beste alternatieven per item. Samen tekenden de paviljoens de verklaring waarmee onze hun deelname kenbaar maakten en hingen deze op in hun paviljoen.

 

We roepen de rest van Nederland op om mee te doen, om samen onze prachtige strand en Noordzee te beschermen tegen plastic vervuiling.

 

*Gemeente Den Haag ondersteunt Duurzaamheidskringen zoals deze Duurzaamheidskring van Strandpaviljoens en heeft deze Plastic Vrij Terras actie mede mogelijk gemaakt. 

De poster

De spelregels

De tips & tricks